Tekel Bayilerinin kapanması vurgunculara yaradı

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş’ın dün sosyal medya hesabından birçok firmanın ürün satışını durdurduğunu, toptancıların iş yerlerini kapattığını açıklayarak Tekel Bayilerinin de kepenk kapatacağını bildirmesi üzerine, Maltepe, Yalı Mahallesi’ndeki bir çok tekel bayii dükkan açmadı.

Tekel Bayilerine ürün dağıtımı yapan firmaların yaklaşık bir haftadır doğru düzgün ürün tedariği yapmadıklarını, zam bahanesiyle fiyatlar açıklandıktan sonra ürün dağıtacakları da Tekel Bayilerinin en büyük şikayetleri arasında bulunuyor. Ellerinde satacak Tekel ürünü kalmadığı için dükkan açmanın da gerekli olmadığını söyleyen Tekel Bayisi sahipleri “Bu yapılan resmen vurgunculuktur” diyorlar.

Bir çok Tekel Bayisinin kepenk kapattığı Maltepe, Yalı Mahallesi’nde vatandaşlar Tekel ürünlerine ulaşmakta güçlük çekiyorlar.

 

Öte yandan zamlı fiyatlar açıklamadığı halde ellerindeki Tekel ürünlerini kendilerine göre koydukları fahiş fiyattan satan bazı Tekel ürünleri satıcıları dükkanlarını açık tutarak vurgun yaptıkları da Yalı Mahallesi sakinleri tarafından dile getiriliyor.

MaltepemanşetTekel BayiiYalı Mahallesi