Çamlık Parkı’nın tabelalarını parçalayanlar kim?

Geçtiğimiz ay Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Maltepe’de Huzur” isimli panelde Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın “Buraya interneti ücretsiz, içinde mini bir kütüphanesi, ders çalışma alanları, kafeteryası olan ögrencilerin ve bisiklet sürücülerinin uğrak yeri olacak güzel bir tesis yapacağız” diyerek açıkladığı Küçükyalı Çamlık Parkı Projesi tanıtımı için Çamlık Parkı’na dikilen tabelalar kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edilmiş.

Yapılacak projenin tanıtımı için halk arasında Sahil Yolu olarak bilinen Turgut Özal Bulvarı’na bakan tarafa iki büyük tanıtım panosu İBB Zabıta ekipleri tarafından durdurulmak istenmiş ve Maltepe Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında küçük bir tabela krizi yaşanmıştı.


Bu krizin kısa sürede çözülmesi ile tabelalar yerine koyulmuştu ki, birileri tarafından hunharca parçalanmışlar. Tabelaların parçalanmasından sonra parkın Sahil Yolu’nda çok çirkin bir görüntüye sebep olması ise vatandaşların dikkatinden kaçmadı.

Yaklaşık bir haftadan uzun bir süredir tabelaların bu şekilde olduğunu söyleyen çevre sakinleri belediyenin Küçükyalı Çamlık Parkı Projesi’ne bir an önce başlaması gerektiğini, geceleri bu alanda toplanan ve kim olduklarını bilmedikleri kişilerin ateş yakarak, gecenin geç saatlerine kadar gürültü edip çevreyi rahatsız ettiklerini söylüyorlar.

Ali KılıçÇamlık Parkıİstanbul Büyükşehir BelediyesiKüçükyalıMaltepe BelediyesiMaltepe İlçe Emniyet MüdürlüğüMaltepe'de HuzurmanşetSahil YoluTurgut Özal Bulvarı