Maltepe’de Sinop Tanıtım Günleri başladı

SİYAD Genel Başkanı Adnan Çelikler Sinop Tanıtım Günleri’ne katılım sağlamak amacıyla resmi kurumları, ilçeleri ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek davette bulunmuştu.
İlk günden kalabalık bir ziyaretçi akınına uğrayan Sinop Tanıtım Günleri’nin yapıldığı Maltepe’deki etkinlik alanında ziyaretçileri girişte davul zurna ekibi karşıladı.

Açılışta katılan Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu ile birlikte bir çok siyasetçi, STK Yöneticileri ve vatandaşlar SİYAD’ın hazırladığı standları gezdiler.

Öte yandan Sinop Tanıtım Günleri’ne katılan ve Sinop yöresine ait yemeklerin sunulduğu yiyecek-içecek bölümüne ise yoğun ilgi vardı. Sinop mutfağının önemli tadlarından olan Kestaneli iç pilav, Keşkek, Islama, Sinop Mantısı, Sırık Kebabı en çok ilgil gören lezzetler arasında yer aldı.

Sinopluların hem memleket özlemini gidereceği hem de İstanbulluların Sinop’u tanıma ve Sinop lezzetlerini tatma imkznı bulacağı etkinlikte ilk gün sanat camiasından Resul Dindar; ikinci gün Zeynep Başkan, Necip Can, Habibe Bozkır, Barbaros Baltacı; üçüncü gün Asım Şahin, Osman Demirel, Nuri Çetinkaya, Murat Kaya, Uğur Altuner, Mehmet Dalgıç, Ercan Diken, Çetin Özdemir, Mehmet Coşkun, Gülşen Aygün, SİYAD Folklor, final günü ise Cemil Kaya, Harbi Enver, Gurbetçi Ali, Aydın Sevim, Sevilay Esen, İzzet Aydın, Yunus Emre & Kazım Yıldız, Erol Aydın, Bayram Kaya, Cengiz Yolalan, Şenol Döngel, Fahri Demirsöz’ün sahne alacağı belirtildi.

Adnan ÇeliklerErol KaraömeroğlumanşetSinopSİYAD