İstanbul’a kuvvetli lodos uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için “sarı” koduyla uyarıda bulurken “Ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)’nden ise rüzgarın Pazartesi gününden itibaren kuvvetinin saatte 60-90 kilometreye ulaşabileceği vurgulandı. Aynı zamanda il genelinde kuvvetli sağanak geçişlerinin beklendiği kaydedildi.

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına sahil kesimlerinde dev dalgalar oluşturdu. Maltepe Sahili’nde şiddetli rüzgarla birlikte oluşan dalgalar kıyıya vururken, vatandaşlar sahil yolunda yürümekte güçlük çekti.

Buna rağmen Maltepeliler sahilde etkili olan sert rüzgar ve dalgalara aldırış etmeden yürüyüş ve egzersiz yaptı. Öte yandan şiddetli rüzgara dayanamayan bazı ağaçların devrildiği görüldü.

Şiddetli lodos deniz trafiğini aksatırken, kara trafiğinde ise sürücülerde tedirginlik yaratıyor. Özellikle havaleli yük taşayan araçlar, yüksek okul ve personel servisleri lodostan daha fazla etkileniyorlar.

Öte yandan İBB Şehir Hatları’na ait bazı seferler iptal oldu. Hava muhalefeti nedeniyle Beşiktaş – Adalar ve Bostancı – Karaköy – Kabataş seferleri yapılamadı.

AdalarAKOMBeşiktaşBostancıİBB Şehir HatlarıİstanbulKabataşKaraköylodosMaltepe SahilimanşetMeteoroloji Genel Müdürlüğü