Sanat dünyası Sezai Abi’sini kaybetti…

Geçtiğimiz ay eşinin kanser nedeniyle kaybeden tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın hayatını kaybetti. Sezai Aydın bir süredir hastanede koronavirüs tedavisi görüyordu.

Birçok karakteri seslendirmişti
Koronavirüs nedeniyle ölen Sezai Aydın, John Rambo, Rocky Balboa, Bill Cosby, Fred Çakmaktaş karakterlerini seslendirmişti. Aydın’ın seslendirdiği isimler arasında Al Pacino, Robert de Niro da vardı.

“Ömrünü sanata adamıştı”
Usta oyuncunun ölüm haberinin ardından Twitter hesabından paylaşım yapan İzzet Çapa, “Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın 69 yaşında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti… Büyük yetenekti… Ömrünü sanata vakfetmiş bir isimdi… Kabri nur, mekanı cennet olsun… Sanat camiasının ve sevenlerinin başı sağ olsun” dedi.

Sezai Aydın Kimdir?
Sezai Aydın, 15 Şubat 1952 tarihinde Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden mezun oldu. Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Aydın, bugüne kadar birçok yapımda rol aldı. Bir dönem Keçiören Belediyesi’nde “Cumartesi Cumartesi” adlı bir çocuk eğlence programı sundu. Sezai Aydın, yıllarca birçok ünlü yerli ve yabancı karakterin seslendirmesini yaptı. Ayrıca, Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nde, Seslendirme ve Oyunculuk dersleri verdi.

 

Al PacinoBill CosbyFred Çakmaktaşİzzet ÇapaJohn RambomanşetRobert de NiroRocky BalboaSezai Aydın