Bayburt’un tel helvası uzunluk rekoru kırdı

Bayburt’un yöresel lezzetleri ve şifa kaynağı yemekleri 4 gün boyunca Maltepe Sahil Etkinlik alanında sergileniyor. Bayburt’un ünlü tatlısı olan tel helvası, 50 metrelik uzunluğuyla görenleri şaşırttı.El değmemiş doğasıyla huzur şehri olan Bayburt’un lezzet dolu yemekleri İstanbul Maltepe’de sergilendi.

Yöresel tatların buluştuğu “Bayburt Günleri” festivalinde; dokumadan pestile, peynir çeşitlerinden kavut çorbasından, 50 metrelik tel helvasına birçok lezzet yemek severlerle buluştu. Bayburt yöresine ait Kelkit peyniri beyaz kan hücrelerini beslemesi ile ünlü.

Bayburtların vazgeçilmez lezzeti Kavut çorbası da bağışıklığı güçlendirerek hazmı kolaylaştırıyor. Enerji deposu olan Pestil’in faydaları da saymakla bitmiyor. En önemli özelliği Kalp ve Damar hastalıklarını önleme anlamında önemli bir yeri olduğu biliniyor.

En yoğun ilgiyi gören pestil, onlarca çeşiti ile renkli görüntülere sahne oldu. Bayburt şifa dolu lezzetleri ve ünlü yemekleriyle 4 gün boyunca Maltepe Sahil etkinlik alanında sergilenmeye devam edecek.

BayburtBayburt GünleriMaltepeMaltepe Sahili