Pandemi İstanbul Sergisi açıldı

Kurumsal iletişim uzmanı ve fotoğrafçı Hilal Korucu’nun, pandemi sürecinde İstanbul’un sessiz sokaklarını ve yaşanılan unutulmaz süreçleri insanı merkeze alarak anlattığı 70 fotoğraf karesi Maltepe’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

İBB’ye bağlı İSTON A.Ş’de basın müşaviri olarak görev yapan Kurumsal iletişim uzmanı ve fotoğrafçı Hilal Korucu’nun pandemi sürecinde İstanbul’da yaşananları anlattığı siyah beyaz 70 fotoğraf karesi “Pandemi İstanbul” adıyla Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda bugün ziyaretçilerini kabul etti.

Sergide, pandemi sürecinde sessizleşen İstanbul sokakları, bu süreçte önemli bir rol oynayan sağlık çalışanları ve pandeminin gölgesinde yaşanan günlük hayatın fotoğrafları yer aldı. Sergiye vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

30 yıla yakındır İstanbul’da yaşadığını söyleyen Korucu  “Artan bir trafik var ve yoğunluktan hep şikayet ederdim. Hep hayalim, trafiğin aktığı bir İstanbul’da yaşamaktı. Yasaklarla beraber yolların boşalmasıyla birlikte eve giderken boş yollarda bir an evet bunu hayal etmiştim ama böyle dramatik bir şekilde istememiştim dedim. Çok ilginç aslında bir şeyi isterken ne koşullarda istiyoruz, nasıl gerçekleşiyor. Yaşamın ironisi bu herhalde” dedi.

Hilal Korucu’nun “Pandemi İstanbul” isinli fotoğraf sergisi Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda 16 Aralık 2021 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Hilal KorucuİSTON A.ŞMaltepeMaltepe BelediyesiPandemi İstanbulProf. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi